Buiten tv kijken in de tuin: Perfect voor het EK!

Buiten tv kijken in de tuin: Perfect voor het EK!

Wat is er beter dan sportevenementen zoals het EK voetbal en de Olympische Spelen te beleven in de frisse buitenlucht? Wil je ook televisie buiten in de tuin kijken en wil je weten hoe je dit het beste aanpakt? In deze blogpost bespreken we verschillende manieren om tv te kijken in de tuin en geven we je enkele belangrijke overwegingen voor de beste kijkervaring. Verder in deze blog lees je hoe eenvoudig het is om een HDMI extender aan te sluiten.

Manieren om tv te kijken in de tuin

1.      Draadloze HDMI-extender

Een draadloze HDMI-extender is een handig apparaat dat het HDMI-signaal van je tv-decoder of andere HDMI-bron draadloos verlengt naar een (extra) tv in je tuin. Het biedt een directe en eenvoudige oplossing voor buiten tv kijken. Het is belangrijk om een extender te kiezen die voldoende bereik heeft. Als je permanent buiten een televisie wilt aansluiten, is het verstandig om een HDMI-extender aan te schaffen die geschikt is voor buitengebruik. Onze HDMI-extenders kun je prima tijdelijk buiten gebruiken. Zorg er alleen voor dat je hem bij vochtig weer na gebruik binnen opbergt

2.    Draagbare projector

Een draagbare projector is een optie als je geen televisie in je tuin wilt of kunt plaatsen. Je kunt de projector aansluiten op je laptop, tablet of smartphone en genieten van een groot schermervaring op een projectiescherm, witte muur of zelfs een wit laken in je tuin.

3.     Tv voor buiten (outdoor televisie)

Als je bereid bent te investeren, is een outdoor televisie een uitstekende keuze. Deze televisies zijn ontworpen om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden en hebben heldere schermen die goed zichtbaar zijn, zelfs in fel zonlicht.

Overwegingen bij het gebruik van Google Chromecast en Apple TV

Google Chromecast en Apple TV zijn populaire streamingapparaten die je kunt gebruiken om content naar je buiten-tv te streamen. Hoewel ze handig zijn, hebben ze hun eigen voor- en nadelen als het gaat om buiten tv kijken. Het is belangrijk om rekening te houden met de volgende factoren:

-Latency (vertraging): Chromecast/Apple TV-streaming kan soms enige vertraging veroorzaken tussen de bron (bijvoorbeeld je smartphone) en de weergave op de televisie. Dit kan vooral vervelend zijn als je live sportevenementen zoals het EK bekijkt, waar elke seconde telt. Een draadloze HDMI-extender heeft over het algemeen minder vertraging, waardoor je een meer real-time kijkervaring krijgt.

- Bereik: Het bereik van een Chromecast/Apple TV is beperkt tot het wifi-bereik van je thuisnetwerk. Als je tuin zich buiten dit bereik bevindt, kan de Chromecast/Apple TV-verbinding onstabiel worden of helemaal niet werken. Onze draadloze HDMI-extenders hebben minimaal een bereik van 50 meter. Hierdoor breid je het signaal eenvoudig verder uit naar je tuin.

- Directe HDMI-verbinding: Met een draadloze HDMI-extender wordt het HDMI-signaal rechtstreeks van de bron naar de televisie in de tuin gestuurd, zonder tussenkomst van een ander apparaat zoals een smartphone of tablet. Dit is handig omdat je dan niet afhankelijk bent van de batterijduur van je mobiele apparaat. Verder loop je niet het risico dat je wordt afgeleid door meldingen of telefoongesprekken tijdens het kijken.

- Flexibiliteit: Met een draadloze HDMI-extender sluit je elke gewenste bron (tv-decoder, Blu-ray-speler of gameconsole) aan en stuur je het HDMI-signaal draadloos naar je televisie in de tuin. Met een Chromecast/Apple TV ben je beperkt tot het streamen van content vanaf compatibele apps op je smartphone, tablet of computer.

Hoe werkt een HDMI extender?

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en directe manier om televisie te kijken in je tuin zonder vertragingen of beperkingen qua bereik, is een draadloze HDMI-extender dus de perfecte oplossing. Een HDMI extender is zeer eenvoudig aan te sluiten. Je hoeft alleen maar de volgende stappen te volgen:

- Kies een geschikte draadloze HDMI-extender: Zoek naar een draadloze HDMI-extender die voldoende bereik heeft om het signaal vanuit je huis naar de tuin te verzenden. Zorg ervoor dat de extender compatibel is met de resolutie van je televisie en de bron van je EK-uitzending (bijv. tv-decoder, mediabox).

- Plaats de zenderunit: Sluit de zenderunit van de draadloze HDMI-extender aan op de HDMI-uitgang van de bron van je EK-uitzending (tv-decoder, mediabox). Zorg ervoor dat de zenderunit in de buurt van een stopcontact wordt geplaatst. Het signaal van onze HDMI-extenders gaat door ramen, deuren, vloeren, muren en plafonds.

- Plaats de ontvangerunit: Plaats de ontvangerunit van de draadloze HDMI-extender in je tuin op een plek waar je televisie wilt kijken. Dit kan bijvoorbeeld op een tafel, aan de muur of op een statief zijn. Zorg ervoor dat de ontvangerunit is aangesloten op een stopcontact.

- Controleer het signaal: Als de HDMI zender en HDMI-ontvanger goed zijn aangesloten, is er geen onderbreking of vertraging in de video- of audioweergave.

- Geniet van het EK: Zodra alles is ingesteld en het signaal stabiel is, kun je achterover leunen, ontspannen en genieten van het kijken naar het EK in je tuin.

Door een draadloze HDMI-extender van Marmitek te gebruiken, kijk je in de tuin televisie zonder gedoe met kabels en met de flexibiliteit om de televisie te plaatsen waar je maar wilt.

TV Anywhere Wireless 4K - Wireless HDMI extender 4K60

€ 329,99
€ 0,00 € 329,99
Bekijk product

TVAW4K Pro - Wireless 4K HDMI extender - Meerdere beeldschermen aansluiten mogelijk

€ 449,99
€ 449,99
Bekijk product

TV Anywhere Wireless HD - Wireless HDMI extender

€ 229,99
€ 0,00 € 229,99
Bekijk product

Overige overwegingen bij het buiten tv kijken

Als je buiten tv wilt kijken en je op zoek bent naar een permanente oplossing, zijn er verschillende belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden om een optimale kijkervaring te garanderen:

  • Weersbestendigheid: Kies een televisie die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
  • Materialen: Gebruik geschikte materialen voor buitengebruik bij de installatie.
  • TV muurbeugel: Kies een stevige en verstelbare muurbeugel.
  • Zon en schaduw: Plaats de tv zo dat je geen last hebt van schitteringen op het scherm.
  • Aansluiten van speakers: Overweeg externe speakers voor betere audiokwaliteit.
  • Plaats voor de tv: Plaats de tv op een veilige en goed zichtbare locatie.
  • Stopcontact: Gebruik een waterdicht stopcontact op een veilige afstand van waterbronnen.

Door rekening te houden met deze factoren creëer je een comfortabele en veilige buitenruimte waar je optimaal geniet van het kijken naar televisie in je tuin.

Buiten tv kijken kan een geweldige manier zijn om te genieten van de buitenlucht terwijl je je favoriete sportevenementen bekijkt. Door de juiste apparatuur te kiezen en rekening te houden met belangrijke factoren zoals signaaloverdracht, weersbestendigheid en plaatsing creëer je een comfortabele en plezierige kijkervaring in je tuin. Dus waar wacht je nog op? Het is tijd om je tuin om te toveren tot je nieuwe favoriete tv-kamer!

Terug naar blogs